direct naar de inhoud

iSHARE en Data Intelligence Offensive werken samen om gegevensdeling in de DACH-regio te verbeteren

Partnerships
Deze samenwerking, ondersteund door de Nederlandse overheid, heeft tot doel geharmoniseerde dataruimtes tussen Oostenrijk en Nederland te creëren, de praktijken voor het delen van gegevens te verbeteren en internationale normen op één lijn te brengen.

De door de Oostenrijkse regering ondersteunde Data Intelligence Offensive (DIO) is een partnerschap aangegaan met iSHARE om de iSHARE Hub te lanceren en het iSHARE Trust Framework in de DACH-regio (Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland) te implementeren. Deze samenwerking, ondersteund door de Nederlandse regering, beoogt geharmoniseerde Data Spaces tussen Oostenrijk en Nederland te creëren.

iSHARE Foundation ondersteunt DIO in het starten als Hub en Implementatie partner  voorzien van toegewijde assistentie, inclusief een vast aanspreekpunt voor eventuele vragen of problemen, en uitgebreide training over de technische, operationele en juridische aspecten van het iSHARE Trust Framework. Bovendien zal iSHARE DIO helpen om effectief de voordelen van het zijn van een iSHARE Implementatiepartner te promoten via marketingondersteuning.

DIO zal iSHARE benadrukken tijdens haar evenementen om bewustzijn te vergroten en actief iSHARE te promoten binnen de Oostenrijkse gemeenschap. Ter ondersteuning van deze inspanning zal DIO een website creëren en onderhouden die gewijd is aan het verstrekken van informatie en middelen over iSHARE.

Het partnerschap zal heldere en open communicatiekanalen onderhouden, waarbij ervoor wordt gezorgd dat alle gedeelde informatie vertrouwelijk wordt gehouden. Samen zullen iSHARE en DIO werken aan het afstemmen van internationale gegevensdelingsnormen om interoperabel en complementair te zijn.

Deze samenwerking streeft ernaar de praktijken van gegevensdeling in de DACH-regio te verbeteren, door gebruik te maken van de sterke punten en middelen van zowel DIO als iSHARE. Door samen te werken, zullen ze een meer geharmoniseerd en efficiënt gegevenssysteem creëren, ten voordele van beide landen en hun respectievelijke gemeenschappen.
Geïnteresseerd in het verkennen van meer mogelijkheden met iSHARE en DIO? Of u nu uw gegevenscapaciteiten wilt uitbreiden of nieuwsgierig bent naar de voordelen van het worden van een hub, wij staan klaar om u te helpen. Neem contact met ons op!