direct naar de inhoud

DOME - Een Gedistribueerd Open Marktplaats voor Europese Cloud en Edge Services

ALGEMEEN
Dome is een EU project met als doel consumenten te helpen met het leveren van één bron van informatie dat kan ondersteunen bij het vinden van hun behoeften.
Achter de DOME

14 van de 27 EU Lidstaten hebben cloud computing geïdentificeerd als een centraal component van industriële en digitale strategieën. Organisaties in gereguleerde markten (b.v. energie, utiliteit, gezondheidszorg, etc.) geven aan de slag te willen maken naar de cloud. Deze sectoren komen naast specifieke vereisten op het gebeid van fysieke en cyber security, ook met data localisatie dat traditioneel gezien beperkt ondersteund is met het vinden van matches in traditionele cloud aanbiedingen.

Doel

Het doel is consumenten helpen met het aanbieden van één bron van informatie dat hen helpt met het vinden diensten dat bij hun behoeften past. Deze aggregatie van aanbod (en als gevolg, van vraag) functioneert als kern en dient als de hoogste basiswaarde dat een martkplaats kan bieden.

DOME zal de voorgestelde online marktplaats invulling geven, en toegang tot vertrouwde services ondersteunen zoals cloud en edge services. Daarnaast zullen building blocks worden ingezet onder de Common Services Platform en in het algemeen elk ander software en data processing services dat ontwikkeld is als onderdeel van EU programma’s (bv. Digital Europe Program, Horizon 2020, of Horizon Europe).

DOME zal de finishing touch geven op het technische kader dat het Digital Europe Program vorm geeft voor het stimuleren van de ontwikkeling en adoptie van vertrouwde Cloud en Edge services in Europa.

De betrokkenheid van iSHARE in dit programma is het realiseren van een vertrouwd en data soeverein structuur.

Zoals met onze partners Gaia-X, IDSa, FIWARE en alle andere partners in dit programma, zijn wij enthousiast voor het totstandkomen van dit programma!

Houd de site in gaten voor verdere details!