direct naar de inhoud

CIONET CONNECT #DATA

Cloudhuiver, data soevereiniteit, geopolitiek en data-economie

CIONET CONNECT #DATA PIZZASESSIE & ZOMERBORREL

Op 7 juli aanstaande komen zo’n 30+ Digital Leaders bijeen tijdens onze CIONET CONNECT #DATA Pizzasessie en Zomerborrel in de innovatieve setting van één van de Nederlandse officiële Smart (innovatie) Fieldlabs, de 3D Makers Zone in Haarlem

Herman van Bolhuis (Managing Director CIONET Nederland) gaat met CIO’s, thought leaders en experts in gesprek over een aantal onderwerpen rondom de organisatie en governance van data, data-infrastructuur en data soevereiniteit (Gaia-X)?

Begrijpt elke CIO de echte impact een ‘breach in security’. Aan de voorkant lijkt alles op orde, maar is een contingency plan dat voldoet? Wat doen we met de steeds toenemende securitykosten? Kunnen we uitdagingen omkeren in kansen?

Tafelgasten deze middag zijn o.a. Tim van Honste (Country Manager Benelux, Veritas) en Gerard van der Hoeven (Executive Director iSHARE Foundation, a legal trust framework and technical standard for safeguarding data sovereignty of companies).

Wat komt er op ons en wat kunnen we de komende jaren verwachten? Gaat de huidige wereldpolitiek invloed krijgen over hoe Europese bedrijven met data om gaan? Gaia-X, Schrems II, etc. Genoeg zaken om over bijgepraat te worden, maar ook om met jouw vakgenoten – digital leaders en CIO’s deze middag onder het genot van een speciaal biertje, een goed glas wijn of frisje te spreken. 
Na deze sessie dus zorgeloos de zomer in…..of niet.

Achtergrond
Op vrijwel alle digitale fronten zijn Nederland en Europa te afhankelijk geworden van niet-Europese landen. Meer dan 90% van de Europese data staat op Amerikaanse servers opgeslagen en het merendeel van de digitale infrastructuur is in handen van een beperkt aantal niet-Europese leveranciers. Om die afhankelijkheid te verkleinen moet de invloed op het design en het gebruik van digitale technologieën en de data die daarmee gegenereerd en verspreid wordt vergroot worden, zowel op nationale als Europese schaal. Beleidsmakers, het bedrijfsleven en kennisinstellingen kunnen bijdragen door op technologisch, zakelijk en beleidsvlak samen te werken aan de ontwikkeling en implementatie van technologieën, die digitale soevereiniteit als ontwerp principe hanteren. (Bron: TNO) Maar waar moeten digital leaders rekening mee houden? Dit en meer wordt 7 juli besproken tijdens deze CIONET CONNECT #Data sessie.

Programma

Donderdag 7 juli gaan we tijdens de CIONET CONNECT #Data bijeenkomst met Nederlandse digital leaders in gesprek over  Data Soevereiniteit, Governance van Data en Data-infrastructuur.

15:30 Welkomst & netwerken
16:00 Start talkshow in de 3D Makers Zone – moderatie door Herman van Bolhuis (CIONET)
17:30 Pizza (foodtruck) & Zomerborrel in de 3D Makers Zone bar